Nu besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf € 75,-
Altijd persoonlijk wijnadvies
Grapes & Bottles - Wijhandel - Slijterij

Witte wijn

Witte wijn

Uitgebreide selectie witte wijnen


Witte wijn wordt geproduceerd door het sap van druiven te persen en te fermenteren zonder de druivenschillen. In tegenstelling tot rode wijn, krijgt witte wijn zijn kenmerkende heldere kleur doordat het sap niet in contact komt met de schil en de pigmenten daarvan. 

De leeftijd van een witte wijn kan vaak niet aan de kleur worden afgelezen, zoals bij rode wijn het geval is. Witte wijn behoudt over het algemeen zijn lichte, bleke kleur naarmate hij ouder wordt. In plaats van de kleur, wordt de kwaliteit en karakter van een witte wijn vaak bepaald door factoren zoals de druivensoort, de regio waarin ze zijn gegroeid en de vinificatiemethode. 

Witte wijnen zijn veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met een breed scala aan gerechten. Ze worden traditioneel geserveerd bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren, evenals bij lichtere gerechten zoals kip en groenten. De frisse zuren in witte wijn helpen de smaken van deze gerechten naar voren te brengen en zorgen voor een verkwikkende ervaring. 

Naast de bekende combinaties zijn er nog veel meer mogelijkheden om van witte wijn te genieten. Een droge witte wijn kan perfect samengaan met pittige gerechten, terwijl een zoetere witte wijn een uitstekende keuze is bij desserts. Of u nu kiest voor een droge, minerale Sauvignon Blanc of een volle, romige Chardonnay, witte wijn biedt een scala aan smaken om te ontdekken en te genieten. 

Laat Grapes & Bottles u helpen bij het vinden van de perfecte witte wijn voor uw volgende culinaire avontuur!
Witte wijn, dat is gewoon even genieten!
Het Grapes & Bottles-team voorziet u graag van advies!
christ van loon
BEZOEK ONZE WIJNHUIZEN

Onze Wijnhuizen

Grapes & Bottles wijnhuizen zijn een ware oase voor wijnliefhebbers. Met hun prachtige wijngaarden, zorgvuldig geselecteerde druiven en toegewijde wijnmakers, bieden ze een unieke smaakervaring. Laat je onderdompelen in de wereld van verrukkelijke wijnen bij Grapes & Bottles.
5 stars yellow
Als ze iets niet in het assortiment hebben kunnen ze het altijd voor je bestellen
Roland Vonk
5 stars yellow
Ook voor de zakelijke besteller een aanrader!
Epurple Online Marketing