Tracking cookies

Om onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Als je hier mee akkoord gaat plaatsen we deze trackingcookies.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
Score
qshops logo
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Zomerse couscous met geitenkaas en honing

Een heerlijk zomerse recept, perfect voor in het zonnetje met een wijntje. Het is heerlijk om het warm te eten, maar misschien nog wel lekkerder om het een middagje in de koelkast te zetten en het koud te eten. Ook makkelijk om vegetarisch te maken, doe in plaats van de kip een extra handje cashewnoten er in.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 broccoli in kleine stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram kipdijfilet (gekruid met kipkruiden)
  • Olijfolie
  • +/- 350 gram couscous
  • Verse basilicum (+/- halve plant)
  • 1 rode puntpaprika in stukjes
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 à 2 pakjes zachte geitenkaas met honing
  • 2 handjes cashewnoten (geplet)
  • Half potje zongedroogde tomaten in stukjes
  • Extra honing naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de broccoliroosjes gaar
  2. Bereid de couscous volgens verpakking. Neem hiervoor groenten- of kippenbouillon.
  3. Maak een dressing van 2 teentjes knoflook, basilicum, 3 el olijfolie en 2 el heet water. Zet dit opzij voor later.
  4. Bak gedurende de volgende stappen alvast de kip met kipkruiden in een aparte pan.
  5. Fruit het rode uitje en 1 teentje knoflook in een grote wokpan.
  6. Voeg de paprika, tomatenpuree en de gedroogde tomaatjes toe. Bak dit kort mee.
  7. Voeg ook de broccoli, kip en couscous toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Voeg als laatste het oliesausje, de zachte geitenkaas en de cashewnootjes toe. Voeg naar smaak wat peper en extra honing toe.
  9. Garneer met wat basilicum en geitenkaas stukjes.

Heerlijk in combinatie met deze wijnen