Score
qshops logo
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Pastei met asperges en varkenshaas

Het aspergeseizoen is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland en start traditiegetrouw begin april. Witte wijn wordt gezien als dé begeleider van asperges maar rode wijn behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Zoals bij elk gerecht hangt de keuze voor een wijn ook samen met de wijze waarop het gerecht bereid wordt en welke ingrediënten er nog meer gebruik worden.

Ingrediënten :

  • 1 varkenshaas
  • 6 asperges 
  • 12 kwarten kastanje champignons 
  • Groene kruiden olie van blad peterselie,knoflook, basilicum en olijfolie 
  • 4 plakken roomboterkorstdeeg 
  • 1 ei 
  • 2,5 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 citroen 
  • 1 gesnipperde sjalot 
  • 1 laurierblad
  • Roomboter  
  • 1 theelepel aardappelzetmeel aangemaakt met beetje water 

En maken maar:

  1. Breng witte wijn met gesnipperde sjalot en laurierblad aan de kook, kook de voor de helft in en voeg de room toe. Laat deze met 1 blokje kippenbouillon en geraspte citroen zachtjes inkoken. Bind hem iets af met de zetmeel.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Pluk de groene kruiden en blender deze samen met 1,5 dl olijfolie en de knoflook tot een fijne groene kruidenolie. 
  4. Doe op de bakplaat 2 plakken korstdeeg met een vork ingeprikte gaatjes, snij uit andere 2 plakken een groot vierkant. Smeer de geprikte plakken in met water en leg de rand van de uitgesneden korstdeeg op geprikte plakken en smeer deze in met eigeel,
  5. Snij de uitgesneden korstdeeg vierkant in 4 driehoekjes en leg deze bij de korstdeeg op de bakplaat en doe daar ook eigeel op. Bestrooien met zout en afbakken in de oven voor 15 a 20 minuten.
  6. Schil de asperges en kook ze 3/4 gaar, afgieten en een klontje boter erop met beetje citroensap. 
  7. Snij de varkenshaas in 6 stukken druk ze iets plat en peper en zout ze.
  8. Bak ze rosé in de grill pan samen met de kwarten kastanje champignons,
  9. Doe met de garde 1/4 pakje roomboter door de saus roeren.
  10. Leg de korstdeeg bakje op bord
  11. Snij de asperges door de helft en leg deze erop samen met de kwarten kastanje champignons en varkenshaas 
  12. Schenk lekker royaal de saus er over en leg de 4 driehoekjes en paar druppels kruiden olie op het gerecht. Nu een takje platte peterselie en eet smakelijk