Weingut Tschida Angerhof Eiswein Gelber Muskateller 2018, Oostenrijk
Wijn gemaakt van bevroren druiven. Ze moeten worden geplukt en verwerkt terwijl ze bevroren zijn. In Oostenrijk moet, net als in Duitsland, het mostgewicht minimaal overeenkomen met dat van een Beerenauslese en moeten de druiven van de wijnstok worden geplukt. Een proces dat risico' s met zich meebrengt, want slechts 10% van de hoeveelheid druiven komt als wijn in de fles.  De druiven worden na de handmatige oogst zo snel mogelijk naar de pers gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gemalen. Dit wordt gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen.
Na het einde van de gisting kan de Gelber Muskateller Eiswein nog enkele maanden harmoniseren op de fijne gist. Deze dessertwijn bevat 100% Gele  Muscat. Alleen de beste druiven worden binnengehaald voor deze heerlijk elegante wijn van Angerhof Tschida. De druiven groeien op bodems van zand en aarde. De Gelber Muskateller Eiswein is een pure wijn uit de  Oude Wereld, want deze Oostenrijker ademt een buitengewone Europese charme uit.
Deze Oostenrijkse dessertwijn heeft heerlijke tonen van sterfruit, galia-meloen en mango. Ook bevat deze hints van cacaobonen, kaneel en zwarte thee Op de tong wordt deze lichtvoetige dessertwijn gekenmerkt door een extreem dichte textuur. Met zijn levendige fruitzuurgraad onthult de Eiswein zich fantastisch fris en levendig in de mond. De finale van deze dessertwijn uit de wijnstreek Burgenland overtuigt uiteindelijk met een opmerkelijke nagalm. Een perfecte wijn bij fruitdesserts, citroensorbet, desserts met ijscombinaties, abrikozencake, kersencake.