Gratis verzending in Nederland v.a. €37,50 Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Vincenzo Toffoli Prosecco

Familiegeschiedenis:

"De wijn - zoals onze vader Vincenzo placht te zeggen - wordt gemaakt in de wijngaard", en het is hier dat - elk jaar - een unieke reis begint, vanwege accuraat werk en passie, die zal leiden tot insluiting in een enkele fles wat de natuur kan ons bieden.
Vincenzo, geboren in een familie van boerengezinnen, benaderde de wereld van de wijnbouw op jonge leeftijd. Naast de landbouwactiviteit begon hij met het enten van stekken en met dit werk begon hij gepassioneerd te worden door onderstammen en klonen. Na het huwelijk in de jaren '50 - als gevolg van de economische crisis - emigreerde hij 12 jaar naar Groot-Brittannië, waar hij werkte als groenteboer en tuinman. Toen hij terugkeerde naar Italië, kocht hij een landgoed van 5 hectare in Refrontolo, geboorteplaats van zijn vrouw Maria, geplaatst in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. historisch productiegebied.
Vincenzo was in staat om de ervaring en alle passie over te dragen aan de zijn zonen Sante, Luciano en Gabriele, die tegenwoordig het bedrijf leiden met de hulp van neven, Umberto en Francesca. Onze wijn is niets anders dan het resultaat van de toewijding en de zorg die we hebben bij onze wijngaard, de liefde voor ons land en de passie voor wat we doen.
Dit zijn onze waarden waarmee we zijn opgegroeid, de basis van onze bedrijfsfilosofie, altijd op zoek naar uitmuntendheid, met respect voor de traditie.Weergave:
 

Ons landgoed:

Het bedrijf - opgericht in 1964 door Vincenzo Toffoli - is gevestigd in Refrontolo (200 meter boven s.l.) aan de voet van de Vooralpen van Treviso, op charmante heuvels van de Alta Marca-zone, in het hart van D.O.C.G. Conegliano - Valdobbiadene en D.O.C. Colli di Conegliano gebied. In ons bedrijf worden de wijngaarden geteeld in een betoverende vallei op het zuiden en beschut tegen tocht, waardoor de ideale leefomgeving en morfologische omstandigheden voor de teelt van druiven worden gecreëerd. Het terrein - van gletsjer-alluviale oorsprong - heeft een uitstekende relatie tussen zand en klei en zorgt voor een adequate retentie van mineralen en organische stoffen voor ondersteuning van wijn, met een discreet vochtretentievermogen, tijdens het zomerseizoen.
Het aantal wijnstokken per hectare varieert van 3000 tot 3400, afhankelijk van de variëteit. De gebruikte teeltsystemen zijn Sylvoz en Guyot.
Ons landgoed kijkt ook uit langs de "Via dei Cru" van Refrontolo, een weg die slingert over de randen van onze stad, die de landschappelijke charme combineert met absolute top fruit van oude kennis in de wijnproductie.