Fattoria Fibbiano Sofia IGT Toscana
Deze heerlijke Rosato is gemaakt in de heuvels rondom Pisa in Toscane, Italië . Voor deze rosé is uitsluitend de Sangiovese druif gebruikt. De bodem waar de wijnranken op groeien bevat veel zeeschelpen. Dit geeft bepaalde zouten af die een frisse smaak geven aan de druiven.
De oogst vindt halverwege september plaats en gebeurt handmatig, op de vroegste, koelste uurtjes van de dag. De druiven worden in roestvrijstalen tanks bewaard en gekoeld tot  8° C. Daarna vindt de alcoholische fermentatie plaats gedurende 30 dagen. Daarna wordt de wijn nog 6 maanden in tanks van cement bewaard en doorgegist en vervolgens nog 6 maanden in de fles. Deze heerlijke Sofia rosato heeft een lichtroze kleur, heeft een tonen van framboos. De smaak is zacht, maar toch droog. De ideale temperatuur om deze Sofia rosé te serveren is  12-13° C.
Smaakt heerlijk bij vis of wit vlees. Volgens Matteo, de eigenaar van Fattoria Fibbiano, past deze rosé ook ideaal bij pizza.