Vorig artikel | Toon lijst | Volgend artikel |
De Moya - Gloria Dulce Monastrell
De Moya - Gloria Dulce Monastrell
De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turn-a-rounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij een must. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten. Ze zijn wijn gaan maken van lokale druiven: Bobal en Monastrell voor rood, en Merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en efficiente, moderne vinificatietechnieken samenbrengen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.
De druivenstokken zijn minimaal 35 jaar oud en staan op 650 meter hoogte aangeplant in een stenige, zanderige bodem. De zomers zijn extreem warm, de winters koud. De handmatig geoogste druiven worden vergist in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks tot een alcohol percentage van 15% is bereikt en de restsuikers de wijn zoet maken. De wijn rijpt 6 maanden in Frans eikenhout.
Diep paarsrood met aroma's van gekonfijt zwart fruit, rozijnen en zwarte olijven. De smaak is zoet, maar fris met jammige pruimen, gedroogde vijg een evenwichtige afdronk.
- Unieke Wijnhuizen
- Gratis verzending vanaf €75,-
- Snelle bezorging
- Altijd persoonlijk wijnadvies
- Telefoonnummer: 0306022941
- Openingstijden: 09:00 t/m 17:00 uur