Tracking cookies

Om onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Als je hier mee akkoord gaat plaatsen we deze trackingcookies.

Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
Score
qshops logo
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Toon filters

Celler de Capçanes - Montsant DO

In Capçanes, hier in het zuidelijke deel van Priorat, hebben onze landen en mensen een lange geschiedenis in het maken van wijn, en hoe trots zijn we dat we het tegenwoordig bottelen. Celler Capçanes werd hier in 1933 door een paar families gesticht. 

Van de oudste wijnstokken garnacha tot de meest delicate pinots, en van onze steilste hellingen tot onze meest vlakke terrassen, onze wijngaarden bieden een breed scala aan bodems en hellingen.

Afdrukken

De wijnmakerij van Celler de Capçanes

Marktbehoeften veranderen en dus ook Celler de Capçanes. We realiseerden ons dat kwantiteit en ook topwijnen niet genoeg waren voor de toekomst en daarom besloten ze om nog verder te groeien en te specialiseren in nog meer kwaliteitswijnen en koosjer wijn.

5% van wat we jaarlijks bottelen is koosjer wijn en de andere 95% is een breed assortiment jonge, semi-crianza en wijnen in het hogere kwaliteitssegment. 

Van de boeren die de wijngaarden bewerken, tot het personeel in de kelder en de wijnmaker, Anna Rovira, zij maken het maken van top kwaliteit wijnen mogelijk. Dit doen ze met grote toewijding en passie.

De wijngaarden van Celler de Capçanes

De wijnstokken staan ​​rond het dorp Capçanes, op steile hellingen en terrassen, en worden beschermd door de bergketen van Llaberia. We werken voornamelijk met onze twee inheemse variëteiten Garnacha Negra en Cariñena van grote hoogte en met een lage opbrengst, voornamelijk bushranken. Sommigen van hen zijn tot 110 jaar oud. Op minerale steenachtige leisteen-, kalksteen- en kleigronden ontwikkelen onze wijnstokken een sterk geconcentreerde vruchtintensiteit en een uniek smaakprofiel.

Het terroir van Celler de Capçanes

De persoonlijkheid en het karakter van onze wijnen worden bepaald door de verscheidenheid aan bodems die we hier bij Capçanes hebben. Van de frisheid van onze kalksteen tot de vrucht van onze klei, door de minerale leisteen heen en zonder de krachtige woestijnen van onze zandpercelen te vergeten; onze wijnstokken zijn te vinden in een breed scala van bodems en hellingen die onze wijnen complexiteit en diepte geven.

Klei
Produceert wilde wijnen met een rand… compacte klei-achtige grond die vroeger de bodems van meren vormde. Het plantenleven lijdt door zuurstofgebrek en wordt gedwongen om de dichte grond te bevechten op zoek naar water.

Leisteen

Produceert rijke en op mineralen gebaseerde wijnen… grote rotsplaten worden gevormd door tektonische bewegingen en oppervlaktedruk, en verkrijgen warmte. Deze rotsen blijven constant in contact met de wortels van de wijnstok, waardoor ze niet dieper kunnen komen.

Kalksteen

Produceert frisse en bloemige wijnen… Gefragmenteerde rots laat de routes van de wijnstokken diep in de grond groeien op zoek naar water. De grond is niet dicht en houdt dus geen water vast, waardoor de routes steeds dieper worden (8 tot 12 meter).

Zand

Produceert fruitig. makkelijke wijnen… Bodem die door de wind is uitgehold tot een zanderig, strandachtig terrein. De routes werpen zichzelf met gemak naar beneden en pikken onderweg krijt op.