Eigen Import Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc druif

Wereldwijd gezien is de sauvignon blanc druif een topcultivar die men vooral tegenkomt in niet te warme streken. De druif is nauw verwant met de cabernet sauvignon. De beroemdste wijnen van dit ras zijn afkomstig uit het Loiregebied en uit de Bordeauxstreek.

De druif en de wijn

Bij een geringe opbrengst per hectare van 25-30 hectoliter ontstaan fantastische wijnen, die men nauwelijks vindt. Omdat het ras een krachtige groeier is moet er flink gesnoeid worden, anders ontstaan bij de oogst groene druiven die slechte wijnen opleveren. Rijp oogsten is een must. Sauvignon blanc heeft een zeer goed aroma dat bestaat uit gras, kruiden, groene en witte vruchten, valeriaan, geranium, jasmijn, muskaat en zwarte bessen. Het levert frisse en zure wijnen die vaak veel extract bezitten. Er worden ook cépagewijnen van dit ras gemaakt, die als ze jong zijn reeds gedronken kunnen worden. Opslag op eiken vaten wordt soms toegepast. De houdbaarheid kan soms zeer lang zijn. Vaak wordt de sauvignon blanc druif gemengd met sémillon, waarbij de laatste vaak overheerst.

Waar wordt de sauvignon blanc druif aangeplant?

De mooiste resultaten van de sauvignon blanc druif worden gehaald in de Loire (Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine) en in de Bordeaux (Graves, Sauternes). Buiten Frankrijk komt vooral Nieuw-Zeeland met topproducten te voorschijn. De sauvignon blanc druif wordt in alle uithoeken van de wereld aangeplant.


Weergave:
 

 


Geen producten gevonden...