Eigen Import Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Maak kennis met onze eigen import wijnen

Grapes & Bottles


Wijnimport Wijnhandel Grapes & Bottles is gevestigd in Nieuwegein en wel in winkelcentrum Nedereind. In onze wijnhandel adviseren wij u graag met het vinden voor de juiste wijn bij het juiste gerecht of moment. Omdat wij diverse wijnhuizen direct importeren komt u vaak ook thuis met een topwijn die niet overal te verkrijgen is. Natuurlijk zijn al deze wijnen ook verkrijgbaar op deze website, uw bestelling wordt met zorg klaargezet en veilig en snel bij u thuisbezorgd!

Ook geven wij regelmatig proeverijen en cursussen in ons Proeflokaal HapjeDrankje. Dit proeflokaal Ligt op enkele meters van onze winkel in Winkelcentrum Nedereind.

Er is keuze genoeg, kom snel langs en laat u verrassen!

Wijnhuis Vincenzo Toffoli Prosecco

"De wijn - zoals onze vader Vincenzo placht te zeggen - wordt gemaakt in de wijngaard", en het is hier dat - elk jaar - een unieke reis begint, vanwege accuraat werk en passie, die zal leiden tot insluiting in een enkele fles wat de natuur kan ons bieden.
Vincenzo, geboren in een familie van boerengezinnen, benaderde de wereld van de wijnbouw op jonge leeftijd. Naast de landbouwactiviteit begon hij met het enten van stekken en met dit werk begon hij gepassioneerd te worden door onderstammen en klonen. Na het huwelijk in de jaren '50 - als gevolg van de economische crisis - emigreerde hij 12 jaar naar Groot-Brittannië, waar hij werkte als groenteboer en tuinman. Toen hij terugkeerde naar Italië, kocht hij een landgoed van 5 hectare in Refrontolo, geboorteplaats van zijn vrouw Maria, geplaatst in het hart van de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. historisch productiegebied.
Vincenzo was in staat om de ervaring en alle passie over te dragen aan de zijn zonen Sante, Luciano en Gabriele, die tegenwoordig het bedrijf leiden met de hulp van neven, Umberto en Francesca. Vincenzo Toffoli Prosecco is niets anders dan het resultaat van de toewijding en de zorg die we hebben bij onze wijngaard, de liefde voor ons land en de passie voor wat we doen.
Dit zijn onze waarden waarmee we zijn opgegroeid, de basis van onze bedrijfsfilosofie, altijd op zoek naar uitmuntendheid, met respect voor de traditie. bedrijfsfilosofie, altijd op zoek naar uitmuntendheid, met respect voor de traditie.

Wijnhuis Domaine La Tour Boisée

Domaine La Tour Boisée ligt in het zuiden van Frankrijk (Languedoc), 25 km ten oosten van Carcassonne, in het hart van de wijnbenaming Minervois. Tegenwoordig bestaat het landgoed uit 200 hectare aan wijngaarden en meer dan 1000 olijfbomen, waarvan sommige dateren uit de 17e eeuw. In 1982 nam Marie-Claude samen met haar echtgenoot Jean-Louis, zelf een wijnhandelaar uit een lange rij wijnbouwers, de leiding van het landgoed over van haar ouders. Vandaag, in overeenstemming met de traditie, is de volgende generatie, Frédérique en haar man Jean-François, hierbij betrokken. In de loop van de tijd heeft het gezin er zorg voor gedragen om de beste van de oude variëteiten te conserveren en de rest van de wijngaard bij te werken en te verbeteren. Het resultaat is een rijke verscheidenheid aan Domaine La Tour Boisée wijnen, die elk terug te voeren zijn op een specifiek wijnperceel. Het planten van nieuwe druivensoorten volgens de regionale plannen is niet onze zorg. We ondersteunen onze regionale cultuur en samen staan ​​we open voor de wereld. Voor het plezier van het uitwisselen! Bepaalde druivensoorten hebben onze aandacht getrokken, soms uit andere regio's, geen van hen heeft ons teleurgesteld. We hebben ze geadopteerd alsof ze van ons waren. Wat de inheemse druiven betreft, het is het verhaal van Domaine La Tour Boisée dat we hier vertellen terwijl we vele druiven blijven ontdekken die nog steeds achterblijven.

Wijnhuis Champagne Tribaut Schloesser

De wijngaarden van Champagne Tribaut Schloesser zijn in familiebezit en liggen voornamelijk in de gemeenten Romery, Cormoyeux en Fleury la Rivière. Hun zuid- en zuidoosten gerichte hellingen met kleiachtige bodems, gelegen in een afgelegen vallei van de Marne die de Montagne de Reims ondersteunt, maken de productie mogelijk van enkele uitstekende Meuniers en enkele zeer verrassende Chardonnays. We telen ook wijnstokken in de gemeente Aÿ, een Grand Cru-dorp in de beroemde Vallée de la Marne, dat wordt gevierd voor zijn Pinot Noir-druiven.

Champagne Tribaut-Schloesser houdt zich aan de traditie met technologische vooruitgang om de essentie van de druiven te onttrekken. Het perscentrum en de vatruimte voldoen daarom aan alle vereiste kwaliteitsnormen.
De zeven foudres (grote houten vaten) en ongeveer twintig vaten, die we beschikbaar hebben voor het rijpen van reservewijnen, zorgen ervoor dat de wijnen rijpen in Tribaut-stijl in overeenstemming met familietradities die al vier generaties bestendigd zijn.

Wijnhuis Domaine De Besombes

Welkom bij Domaine de Besombes, op het terrein van Mas Saint Michel. In dit familie bedrijf wordt al sinds 1760 door de voorouders van Damien wijn gemaakt. Het was veel werk om de wijnmakerij te restaureren en een degustatiekelder te ontwikkelen voor Domaine de Besombes in Zuid Frankrijk. De wijnen worden met passie gemaakt door deze familie, Damien hoopt dat op een dag zijn zoons de traditie overnemen. 

Het Domaine de Besombes is het resultaat van de selectie van 50 hectare van de beste percelen en druivensoorten in Zuid Frankrijk. Damien de Besombes Singla heeft een deel van de wijngaard omgezet in biologische wijn.Een passie voor dit land waarop hij zijn eigen sporen nalaat. Een groot voorstander van "de juiste druif op de juiste plaats", vond hij de ideale situatie waar elke variëteit zijn volheid kan uiten.

Wijnhuis Fattoria Fibbiano

Fattoria Fibbiano: twee zielen, één hart. Een boerderij in het hart van het Toscaanse platteland. Gelegen op een kleine, zonovergoten heuvel, begrensd door twee beekjes, in de buurt van het dorp Terricciola, genesteld in de heuvels tussen Pisa en Volterra, ligt het landgoed op ongeveer 75 hectare aan wijngaarden, olijfgaarden en bossen. Vanaf de top van de heuvel waar de boerderij van Fattoria Fibbiano ligt, kunt u genieten van een onbelemmerd uitzicht op het glorieuze Toscaanse platteland.

Momenteel bestaat het landgoed van Fattoria Fibbiano uit een huis van circa. 1.200 m2 omgeven door olijfgaarden en verdeeld in twee delen: een deel voor de gasten en het andere deel voor de Cantoni-familie. De oude kelder, die dateert uit de jaren 1800, is volledig gerenoveerd. De nieuwe kelder, gebouwd in 2010, is meer in overeenstemming met de grootte van de boerderij en is ontworpen om rekening te houden met moderne productievereisten, met respect voor eeuwenoude wijntradities, een gebouw dat de harmonie van de typisch Toscaanse landbouw weerspiegelt.

Wijnhuis Brancatelli

Het biologische bedrijf van Giuseppe Brancatelli, familiebedrijf, produceert wijnen van topkwaliteit in de prachtige Val di Cornia, met uitzicht op de Toscaanse kust, tussen de zee en de glooiende heuvels, met een regenboog van kleuren en parfums die u uitnodigen in dit "goddelijke" paradijs. De wijngaarden geplant in het laatste decennium van 1900 genieten van een bepaald microklimaat dat de ontwikkeling en rijping van de druiven bevordert.
Biologische landbouw is zeer veeleisend: alleen wie echt gelooft, doet het.
Brancatelli in Toscane is biologische landbouw gebaseerd op respect.
Respect voor de natuurlijke cyclus van bodem, water, planten en dieren in een ecosysteem. Even belangrijk is het respect voor de biodiversiteit, op deze manier is er respect voor de mensen en de planeet die we bewonen.


De droom van Giuseppe Brancatelli, geboren op Sicilië, is vandaag uitgekomen.
Giuseppe wil dit moment delen met al diegenen die het leuk vinden, zoals hij, die deze magische nectar uit Toscane lief heeft en respecteert.