Premium wijnen Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Kosher wijnen

Wijn vertegenwoordigt meer dan enig ander voedsel of drank de heiligheid en afgescheidenheid van het Joodse volk.

Het wordt gebruikt voor de heiliging van Shabbat en Yom Tov en bij Joodse vieringen. In de Beit Hamikdash (heilige tempel) werd samen met het offer wijn op het altaar gegoten.

Aangezien wijn echter in vele vormen van afgoderij werd en nog steeds wordt gebruikt, heeft het een unieke status in de Joodse wet, die extra beperkingen oplegt aan het maken en hanteren van wijn. Dit geldt ook voor wijn die wordt gebruikt voor niet-ceremoniële doeleinden.

Onze wijn wordt geproduceerd volgens de Joodse wet en onder toezicht van de prestigieuze Rabbinate OU uit de VS en Kosher Federation of London in nauwe samenwerking met lokale rabbijnen van Chabad Lubavitch.


 


Weergave:
 

De productie en verwerking van koosjere wijn mag uitsluitend door Joden worden gedaan. Wijn, druivensap en alle producten die wijn of druivensap bevatten, mogen uitsluitend in Joodse handen blijven tijdens het fabricageproces en ook nadat de verzegeling van de fles is verbroken. Het is niet toegestaan ​​om wijn of druivensap te drinken, of enige drank die wijn of druivensap bevat, die is aangeraakt door een niet-Jood nadat de verzegeling van de fles is geopend.

• Het uitgebreide protocol van het wijnbereidingsproces op basis van de Joodse wet vereist dat de productie aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Gistingstanks en materialen die bij de productie worden gebruikt, moeten ‘kosherizados’ zijn geweest en mogen niet worden gebruikt in het proces van kosjer wijn.
• Alle grondstoffen die bij het maken van wijn worden gebruikt, moeten gecertificeerd zijn volgens de Joodse wet (dat wil zeggen, ze moeten allemaal een kosjer-certificering hebben).
• Het proces begint door de tanks driemaal met water te vullen, met tussenpozen van 24 uur.
• Vanaf het moment dat de druiven bij de wijnmakerij aankomen om in de ontvangsthopper te worden gelost, worden de handen van de rabbijn - of die van een bekwaam Joods persoon met volledige kennis van koosjere protocollen - de handen van de wijnmaker. De rabbijn voert alle instructies uit die door de wijnmaker worden gegeven, en de eenmaal gemaakte wijn kan als koosjere wijn worden goedgekeurd.