Gratis verzending in Nederland v.a. €37,50 Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Wijnhuis Fattoria Fibbiano

In het hart van Toscane!


Fattoria Fibbiano twee zielen, één hart. Een boerderij en agrotoerisme in het hart van het Toscaanse platteland. Gelegen op een kleine, zonovergoten heuvel, begrensd door twee beekjes, in de buurt van het dorp Terricciola, genesteld in de heuvels tussen Pisa en Volterra, ligt het landgoed op ongeveer 75 hectare aan wijngaarden, olijfgaarden en bossen. Vanaf de top van de heuvel waar de boerderij ligt, kunt u genieten van een onbelemmerd uitzicht op het glorieuze Toscaanse platteland.Weergave:
 

Fattoria Fibbiano, de Cantoni familie: een gezin met een passie voor het land.


Fattoria Fibbiano is een door de familie Cantoni gerunde wijnboerderij. Het hele gezin woont en leeft hier sinds 1997. Giuseppe, de vader, houdt zich bezig met het algemene beheer van het landgoed en zorgt voor de wijngaarden en het platteland. Matteo, de oudste van de twee zonen, is verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de wijnen en zijn broer, Nicola, is de wijnmaker die toezicht houdt op het hele proces van het maken van wijn. Drie generaties van de Cantoni-familie wonen in een deel van de boerderij van 1200 m2 waarin ook de agriturismo is gevestigd.
Kwaliteit en respect voor het milieu De Cantoni-familie beschouwt het milieu als een belangrijk deel van ons erfgoed, dat moet worden beschermd en niet als een middel om te worden uitgebuit. De kwaliteit van een product is onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we om het land geven. Het land rond de boerderij wordt alleen behandeld met organische meststoffen en het menselijk ingrijpen wordt tot een minimum beperkt. Vanuit het oogpunt van energieverbruik is het agrotoerisme volledig zelfvoorzienend met een zonne-installatie voor de productie van zoet water en centrale verwarming die gebruik maakt van het hout verkregen door het snoeien van de oevers en het ruimen het bos. Fattoria Fibbiano is een gecertificeerde biologische boerderij.