Eigen Import Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies
0
Winkelwagen

Wijnhuis Domaine Tour Boisee

Wijn van Domaine Tour Boisee kopen

Bekijk hieronder de heerlijke wijnen van het Domaine Tour Boisee wijnhuis. Wij importeren deze wijnen direct voor u zodat u kunt rekenen op de beste kwaliteit. Bestel een van de wijnen en wij zorgen voor een snelle levering. Vul een glas en waan jezelf in Frankrijk!


Weergave:
 

Meer over Domaine La Tour Boisee

Domaine La Tour Boisée ligt in het zuiden van Frankrijk, Languedoc. Op zo'n 25 km ten oosten van Carcassonne, in het hart van de wijnbenaming Minervois. Tegenwoordig bestaat het landgoed uit 200 hectare aan wijngaarden en meer dan 1000 olijfbomen, waarvan sommige dateren uit de 17e eeuw. In 1982 nam Marie-Claude samen met haar echtgenoot Jean-Louis, zelf een wijnhandelaar uit een lange rij wijnbouwers, de leiding van het landgoed over van haar ouders.

Vandaag, in overeenstemming met de traditie, is de volgende generatie, Frédérique en haar man Jean-François, hierbij betrokken. In de loop van de tijd heeft het gezin er zorg voor gedragen om de beste van de oude variëteiten te conserveren en de rest van de wijngaard bij te werken en te verbeteren. Het resultaat is een rijke verscheidenheid aan wijnen, die elk terug te voeren zijn op een specifiek wijnperceel. Het planten van nieuwe druivensoorten volgens de regionale plannen is niet onze zorg. We ondersteunen onze regionale cultuur en samen staan ​​we open voor de wereld. Voor het plezier van het uitwisselen! Bepaalde druivensoorten hebben onze aandacht getrokken, soms uit andere regio's, geen van hen heeft ons teleurgesteld. We hebben ze geadopteerd alsof ze van ons waren. Wat de inheemse druiven betreft, het is hun verhaal dat we hier vertellen terwijl we vele druiven blijven ontdekken die nog steeds achterblijven.

Het landgoed van de familie

Het familiedomein werd rond 1826 gebouwd. Elke volgende generatie bleek net zo gehecht aan het terroir van Laure Minervois als hun voorouders en sindsdien heeft het pand zich ontwikkeld. De toren (tour in het Frans), waarvoor het landgoed is vernoemd, is een overblijfsel van de vestingwerken van het dorp die dateren uit de 12e eeuw en is vandaag de dag te vinden in de tuin van het landgoed.