Eigen Import Snelle bezorging Altijd persoonlijk wijnadvies

Cabernet Sauvignon druif

De cabernet sauvignon druif is de meest beroemde druif van allen. Hij wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd. Cabernet Sauvignon is het bekendst in de Bordeaux waar hij samen met merlot en cabernet franc wijnen levert van hoge klasse. Hij heeft veel warmte nodig om te rijpen, anders wordt hij groen en sappig met een smaak van groene paprika. Teveel warmte maakt hem zacht en jamachtig, met een smaak van zwarte bessen.

De druif en de wijn

De cabernet sauvignon druif levert zeer aromatische wijnen met geuren van zwarte bes, vanille, specerijen (peper), tabak, pruim, kers, geroosterd brood en ceder. Meestal zijn de wijnen lang houdbaar, bezitten ze veel tannine en moeten ze in principe rijpen op barriques. Door moderne vinificatietechnieken toe te passen kunnen tegenwoordig ook jonge wijnen al snel drinkbaar zijn. In het algemeen hebben de wijnen een hoog fenolengehalte, ze zijn paars (jong) of donkerrood (oud) en bezitten veel kracht en structuur.

Waar wordt de cabernet sauvignon druif aangeplant?

De cabernet sauvignon druif vindt u overal ter wereld terug. Overal waar iemand een 'serieuze' wijn wil maken, wordt de cabernet sauvignon druif aangeplant.